Generhvervelse

Generhvervelse af kørekort

Generhvervelse af kørekort sker hvis du har mistet dit kørekort. Der kan være flere faktorer, der spiller ind når folk mister deres kørekort.

Har du brug for generhvervelse af kørekortet efter ubetinget frakendelse af kørekortet eller efter kørselsforbud? Måske har du haft ubetinget frakendelse af kørekortet i en længere periode og har nu tilladelse til at generhverve dit kørekort.

Generhverv dit kørekort

Alt efter hvilken form for frakendelse af førerretten, din dom lød på, så er der forskellige krav til hvornår og hvordan du kan generhverve dit kørekort. Betinget og ubetinget frakendelse af kørekort er to vidt forskellige domme.
Betinget frakendelse af kørekortet betyder, at din frakendelse er betinget af at du skal bestå en ny kontrollerende køreprøve. Du skal bestå både en teoriprøve og en praktisk prøve. Dette skal ske inden for den tidsfrist, politiet har givet dig. Det er yderst vigtigt at du kommer i gang med såvel teori som køreundervisning i en fart , da du skal være klar med en ny køreprøve inden fristen udløber.

 

Ubetinget frakendelse

betyder at politiet har inddraget dit kørekort og du må ikke køre mere efter en bestemt dato, som politiet har fastsat. Kort fortalt så mister du førerretten til alle de køretøjer, som du havde tilladelse til at køre. Du kan miste førerretten i 3 måneder og op til for altid. Hvis du har mistet førerretten helt, kan du ikke få lov til at køre bil igen. Det er sjældent det sker, at folk slet ikke må køre bil mere. Når du får en ubetinget frakendelse af førerretten, så skal du bestå en kontrollerende køreprøve, der består af både teori og en praktisk prøve, for at du kan generhverve dit kørekort.

Særlig frakendelse betyder at du har brug for mere teoriundervisning og praktisk køreundervisning. Det vil sige, at du skal du tilbage på skolebænken for overhovedet at få lov til at gå til en ny teoriprøve og praktisk prøve. Særlig køreundervisning Du skal som minimum have 8 teorilektioner og minimum 8 kørelektioner, før du kan få lov til at gå til teoriprøve og praktiskprøve. Når du så har fået dit kørekort igen, er der en prøvetid på 3 år. Det betyder at inden for denne periode, altså de 3 år, kan du få frakendt førerretten ved blot to klip i kortet. Hvis du har været så uheldig at få 2 klip eller flere inden for prøvetiden, så skal du have ekstra køreundervisning og mere teoriundervisning. Du skal starte på det man kalder særlig køreundervisning. HUSK du kan ikke starte på et hold før du har afleveret dit kørekort hos politiet og modtaget en skriftlig tilladelse fra politiets administrative center. Denne tilladelse modtager du på E-boks. Når du har modtaget tilladelsen, der altså giver dig ret til at påbegynde din generhvervelse, kan du melde dig på næstkommende hold.

En teoriprøve er gældende i 18 måneder efter at den er bestået. Er den praktiske prøve ikke taget indenfor de 18 måneder, så skal du starte forfra.

Priser for Særlig køreundervisning

Prisen for at generhverve dit kørekort er 7.300 kr. Det inkluderer.

  • 8 teorilektioner
  • 8 køretimer
  • 1 stk. leje af bil til prøve
  • Prøvegebyr til staten
  • Ekstra køreprøve

Udgift ved ny prøve:

  • Leje af skolevogn, hvis du skal have en ekstra køreprøve
  • Ekstra kørelektioner udover lovpakken
Se prislisten 

 

Hvis du har brug for flere teoritimer eller køretimer afregnes de til dagspriser.

ANT Kursus – Generhvervelse af kørekort efter spirituskørsel

Har du mistet kørekortet på grund af spirituskørsel eller pga. narko, kan du først påbegynde generhvervelse efter du har gennemført et Alkohol, Narko og Trafikkursus. Det er regionerne, der afholder disse kurser og du skal både gennemføre og have modtaget dit kursusbevis, inden du kan få lov til at gå til en ny teoriprøve.

Tilmeld dig ANT kurset

 

ANT kurset består af 4 lektioner a 3 timers undervisning. Du skal deltage i alle 4 lektioner for at få det kursusbevis, som du skal bruge til tilmeldingen til den kontrollerende køreprøve. ANT kurset koster pt. 3200 kr. ANT kursus beviset er gyldigt i 12 måneder efter du har gennemført kurset. Regionerne tilbyder ANT kurser flere forskellige steder, dette kan du læse meget mere om på deres hjemmeside, når du tilmelder dig.

Hvis du ikke deltager på alle 4 lektioner, kan du ikke få dit kursus bevis og du skal starte forfra. Hvis du bliver syg, skal du muligvis fremvise en lægeerklæring. Kommer du for sent eller udebliver du, så mister du din plads på kurset og skal tilmelde dig på ny. I disse tilfælde skal du betale et nyt kursusgebyr, når du starter på kurset igen.
Alle der er sigtet og dømt for spirituskørsel efter 1 april 2015 skal deltage på den obligatoriske alkoholsordning.

Næste holdstart 

 

Hvis du har brug for at få en snak med din kørelærer, er du velkommen til at kontakte kørelæren på mail eller tlf.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Skriv til os

+45 50 999 777