Bil

Tag kørekort i Skive Kommune

Har du bestemt dig for at du vil have kørekort B til personbil så tag kørekort hos Limfjordens køreskole. Her står vi klar med teori og køreundervisning i hele Skive Kommune.

At tage kørekort for første gang er en stor beslutning og ofte er spændingen høj. Derfor er det vigtigt at du vælger at tage dit kørekort-B sammen med en kørelærer du har det godt med.

Når du vælger at tage kørekortet her, vil du få en kørelærer der er både sjov, hyggelig og alvorlig. Du vil blive en aktiv del af undervisningen, så det ikke er en ren oplæsning af teori mens du sidder og lytter.

Forløbet er sammensat så du får teoriundervisning 2 gange om ugen og dine kørelektioner følger teoriundervisningen. Det vil sige at det du lære i teorilokalet, er det du skal ud og lære i bilen, men der kan være øvelser du skal have ekstra tid til at lærer, så det går ikke hurtigere, end at du kan følge med og stadig føler dig tryg ved kørslen.

Den første tur i bilen foregår på Køreteknisk anlæg også kaldet KTA, manøvrebane/kravlegård. Loven siger at du skal have 4 lektioner på en lukket bane. Her skal du lære bilen at kende og lære hvad der er kobling, rat og gearstang.

Alle lektioner, uanset om det er teori eller kørsel, er på 45 minutter.

Loven siger også at du SKAL igennem 29 teorilektioner, 4 lektioner på manøvrebane, 16 lektioner i kørsel på vej, 4 lektioner på glatbane. Når du har været det igennem så må du officielt gå op til køreprøve, som er en teoriprøve og hvis du består teoriprøven – så må du gå til den praktiske prøve.

Næste holdstart 

Hvad koster et kørekort-B til personbil

Prisen for at at tage et kørekort, hos Limfjordens køreskole, er 17.500 kr. MEN hvis du tilmelder dig kørekort kursus og betaler depositum NU, er din kørekort pris KUN 16.500 for lovpakke kørekort. Dette er et kørekort lovpakke tilbud der kun findes i en begrænset periode. Når du tilmelder dig, skal du betale depositum og når du har fået en bekræftelse på at depositum er modtaget på vores bankkonto, så er du sikret en plads på det hold du har tilmeldt dig til. Hvis du fortryder og framelder dig kurset så refunderes depositum ikke.

Herefter skal du betale for kurset, online teori, prøvegebyr og administrationsgebyr. Dette bliver opkrævet samlet på faktura og skal være betalt inden 2 teori lektion påbegyndes.

Ud over det du bliver opkrævet på faktura så skal du sætte penge af til kørekort billede, lægeerklæring samt førstehjælpskursus.

 

Tilmeld dig først på året og få kørekortet inden sommerferien

Hvis du er 16 år og 9 måneder inden 1. marts så kan du tilmelde dig holdet og måske nå at få kørekort inden sommerferien. Du kan allerede nu tilmelde dig til kurset, hvis du er 16 år og 9 måneder inden holdstart. Undervisningen er tilrettelagt så du kan tage kortet på ca 3 måneder. Hvis du har brug for mere tid så er det helt i orden. Nogle elever har kørt traktor siden de var små og syntes det er alt for meget undervisning og andre elever har aldrig siddet i en bil før så de skal have trænet noget mere rutine. Uanset hvilken kategori du tilhører, så er du velkommen hos Limfjordens Køreskole. Betina har ry for at være MEGET tålmodig så der er plads til alle uanset om du er ung eller gammel. At tilmelde sig kørekortkursus er ikke kun forebeholt de unge, her er også kørekort for ældre, det vil sige alle over 18 år.

Kørekort B til personbil og varevogn op til 3500 kg.

Når du skal have dit første kørekort så starter man med kategori B, nu må du køre med op til 9 personer. Det dækker personbiler og små varevogne op til 3500 kg. Kategori B-kørekort er også det der kaldes et almindelig kørekort. Med dette kort må du også køre med en trailer på op til 750 kg, hvis bilen er godkendt til at køre med sådan en trailer. Korte dækker langt de fleste almindelige personbiler, der vejer op til 3500 kg.

Når du har tilmeldt dig til “kørekort bil” så skal du i gang med køreundervisningen.

Det første du skal få styr på efter du har tilmeldt dig kørekort til bil er at få betalt depositum så du er sikker på din plads.

Derefter skal du bestille tid ved lægen så du kan få en lægeerklæring til kørekortet. Denne erklæring skal du betale for hos længen og den koster ca. 500 kr. Når du kommer til din første teorilektion, så er det en god ide at du husker din lægeattest til kørekort og hvis du er 17, så skal du også huske en underskrevet forældreerklæringen. Den skal kørelæren bruge når du sener skal have dit førerbevis.

Du skal have taget pasfoto til kørekort. Dette kan du få taget på borgerservice i Skive Kommune eller ved en professionel fotograf. Et pasbillede skal have nogle helt specielle mål og det skal tages med en bestemt afstand. Derfor nytter det ikke at du finder et gammelt skolefoto frem som du syntes ser godt ud. Spar dig selv for en masse tid og få taget billede til kørekort på borgerservice, så er du sikker på at det er korrekt billede.

Nu skal du møde op til din første teorilektion. Det er vigtigt at du husker lægeattesten og dit billede så din kørelærer kan få det. Den første dag i teorilokalet er altid lidt hyggelig. Vi skal lære hinanden at kende, der skal styr på alle papirer, du skal have booket til til dine første kørelektioner på køreteknisk anlæg og så skal vi da lige snakke lidt teori.

Første køretur foregår på manøvrebanen for nybegyndere.

Du glæder dig helt sikkert til at komme ud og køre bil på vejene men loven siger at DU SKAL have 4 kørelektioner på manøvrebane. Da det er de første kørelektioner du får i bil så kalde vi det kravlegården. Her lære du bilen at kende så du ved hvordan den virker når du skal ud og køre på offentligvej.

Du lærer koblingen at kende så du kan mærke hvor koblingspunktet er og hvordan bremsen virker. Nogle vil lære at der ikke skal trykkes så hårdt på bremsen og andre vil lære at trykke noget hårdere end de gør allerede. Der er afsat 4 x 45 min til kørsel på manøvrebanen. Hvis du føler at du har brug for mere tid for at blive tryg ved bilen så kan du sagtens købe nogle flere lektioner. Det er vigtigt at du lærer at køre bil i dit tempo så du føler dig tryk og sikker hele tiden.

Teori og kørselsundervisning hænger sammen

Undervisningen er sammensat så det du lære i teorilokalet det skal du ud og lære i praksis. Du skal ud og afprøve teorien i praksis. At køre bil er ikke bare et rat, en gearstang og 4 hjul. Det er meget mere rundt omkring dig som du skal holde styr på. Det er alt fra skilte langs vejen, kørebanestriber på vejen, andre billister og selve bilen. Alt det skal du du lære at håndterer.

Den bedste måde er at lære teorien så du kan den på rygraden og rutinen får du i bilen. Når du kan din teori og du kan udføre den i bilen så er du klar til næste step. Derfor er det uhyre vigtigt at du møder frisk og klar til at tage imod ny viden. Hvis du er træt og uoplagt så tager det længere tid at lære alt det nye du skal vide for at få lov til at køre bil.

Kørelektionerne kommer til at foregår på forskellige tider af dagen, da du skal lære at køre i trafikken både når der er lidt trafik, men også i ”Myldretrafikken” så du får erfaring med begge dele. Derfor skal du allerede nu indstille dig på at du skal have fri til nogle kørelektioner, for at det kan lade sig gøre.

Køreteknisk anlæg også kaldet glatbane

Når du kar lært at køre bil på vejene og du er fortrolig med bilen så er det tid til at komme på glatbane kursus. Her lære du at håndterer bilen på tør og glat vej. Du får lov til at prøve kræfter med at bremse en bil både på tør og på glat underlag. Det er vigtigt at du prøver disse ting under kontrollerede forhold så du er forberedt til at kunne undvige og bremse bilen hvis det bliver nødvendigt.

Teoriprøven

Når du har gennegået lovpakken for kørekort-B så kan du blive tilmeldt teoriprøven. Du og din kørelærer beslutter i fællesskab om du er klar til teoriprøven eller om du skal læse mere på teorien. Det giver ingen mening at tilmelde dig prøven hvis du ikke har styr på din teori. Derfor er det vigtigt at du læser på din teori og får styr på det. Kørelæren gennemgår med dig hvordan teoriprøven foregår så du er forberedt på prøven.

Praktisk prøve

Når du har været teoriundervisningen og kørelektionerne, 2 x køreteknisk anlæg OG du har bestået teoriprøven så kan du endelig blive tilmeldt den sidste del af det der er køreprøven, nemlig den praktiske prøve. Dette er dagen du har ventet på lige siden du kunne drømme om at få et kørekort. Din kørelærer har tilmeldt dig den praktiske prøve og nu skal du ud at køre på offentligvej uden skoleskilt på bilen. Du skal ud at køre som en rigtig bilist med en motorsagkyndig ved siden af.

Din kørelærer venter spændt på at du kommer retur fra din afsluttende “eksamen”. Denne dag starter med at du kører 1 kørelektion før prøven så du er varmet op og har fået fornemmelsen af bilen. På denne måde har du mulighed for at slippe af med de værste nerver. Dine opvarmnings lektion ender ved prøvestedet der er aftalt med motorsagkyndige. Når den køreprøvesagkyndige har tjekket at dine papirer er i orden og du er den der står på papirerne så triller I sammen ud i trafikken.

Den køresagkyndige kan virke skræmmende på mange men han/hun er rare og kompetente mennesker der kun har det mål at vurderer om I nu er modne og sikre bilister der kan føre bilen uden at være til fare for andre ude i trafikken. Du skal kører lige som du har kørt med din kørerlære og de næste ca. 25 min skal du bare køre som du har lært til undervisningen.

Du skal vise at du kan køre bil på sikker vis, at du kan din teori, så du husker at stoppe når der er fodgængere ved fodgængerfelt og du kan parkere bilen. Når de 25 min er gået, så ender du tilbage ved prøvestedet og hvis du bestod køreprøven så får du dit midlertidigt kørekort af den køresagkyndige.

Tilmeldt den sidste del af det der er køreprøven 

Hvilke konsekvenser, pauser har for dit køreuddannelsesforløb

Der er kørekort regler for, hvor lange pauser du må holde i undervisningen, fx ved rejser, studieture og lign. Hvis pausen varer over tre måneder, skal du starte forfra på undervisningen.

Nedenstående, viser hvilke konsekvenser, pauser har for dit køreuddannelsesforløb:

Pause:

Afbrudt i mere end 3 mdr. før afsnit 7.

Konsekvens:

Starte helt forfra.

Pause:

Afbrudt mellem 3 og 4 mdr. i afsnit 7.

Konsekvens:

Starte forfra fra lektion 6.

Pause:

Afbrudt i mere end 4 mdr. inden bestået teoriprøve.

Konsekvens:

Starte helt forfra.

Pause:

Afbrudt mellem 3 og 5 mdr. efter bestået teoriprøve.

Konsekvens:

Gennemføre 4 lektioner af 45 min

i afsnit 7.

Pause:

Afbrudt 5 mdr. eller mere.

Konsekvens:

Starte helt forfra og ny teoriprøve.

Grunden til dit fravær eller pausen i køreuddannelsesforløbet, er helt uden betydning. Dvs. der tages ikke hensyn til sygdom, dødsfald i familien, ferie eller studierejser m.v.

Prøver hos politiet tæller IKKE som undervisning.

Hvis du skal starte forfra, skal manøvrebanen ikke gennemføres, hvis:

  • Du har haft minimum 2 lektioner af 45 minutters varighed i afsnit 7 praktik og afbrydelsen er under 7 måneder.
  • Afbrydelsen er mere end 5 måneder, men mindre end 7 måneder efter bestået teoriprøve.

Den praktiske prøve skal være aflagt senest 12 måneder efter, du har bestået teoriprøven.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Skriv til os

+45 50 999 777